Zalto Burgundy

Zalto Burgundy

920,00 kr
Inkl. moms

Burgundy glaset från Zalto lyfter upp dina utvecklade viner till nya höjder och passar utmärkt till viner av druvsorter som Pinot Noir men även vita viner.

Antal förpackning
  • Lager i Sverige och svensk kundtjänst Lager i Sverige och svensk kundtjänst
  • Frakt till DHL Service Point (3-4 dagar leveranstid) Frakt till DHL Service Point (3-4 dagar leveranstid)

Burgundy Vinglas

Ett vinglas för Burgundy

Utgått/utgår ur sortimentet - vi är numera återförsäljare av Josephinen Hütte med design av Kurt Josef Zalto, vi rekommenderar istället Josephine No3 Red.

Burgundy kupan från Zalto får utvecklade, fruktiga och även kraftfulla viner att lyftas. Vinklarna på vinglaset lyfter fram vinet med en enorm doftspegel och passar med bland annat Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir samt mogen Chardonnay och Grüner Veltliner som gillar att få mycket syre och om dom kan kännas inbundna i mindre kupor. Det här ett vinglas som får de flesta att häpna och varför inte prova en riktigt bra Champagne i detta glas och upplev helt nya doft/smakupplevelser.

  • Volym 960 ml
  • Höjd 23 cm
  • Kristal (Blyfritt)
  • Munblåst Vinglas
  • Diskmaskin kvalificerad (bör dock diskas mycket försiktigt, vid maskindisk)

DET STORA GLASTESTET

Tidningen "Stern" hade ett stort glastest av vinglas 2009 där Zalto gjorde en stor seger. Juryn bestod av professionella sommelier och glastillverkare/konkurrenter som vi inte våga nämna här men som tillsammans gjorde Zalto till segrare och hela testet kan du läsa här:

Den stora blindtestningen av vinglas (pdf) <--- Klicka här

Broschyr från Zalto (pdf) <--- Klicka här

 

Zalto Burgundy, Fotograf David Lindén, http://svenssonsmakaren.blogspot.se/

Skrivet om Zalto i Sverige:

Zalto Burgundy rymmer 96 centiliter och är underbara att dricka ur, man får ner hela näsan doftmässigt och formen och volymen skapar en enorm spegel doftmässigt. Källa:Finewines.se

Petri Kinnunen, Vinambassadören om Zalto: Vin handlar om njutning och vill du likt mig få detta i ett samspel mellan dofter och smak är de munblåsta vinglasen från ZALTO enligt mig de bästa som finns på marknaden idag! Gör som jag och prova dig fram genom sortimentet. Du blir inte besviken!

Zalto-001

Datablad

Volym
960ml
Höjd
23 cm

Nerladdning

Zalto Vinglas Test

Det stora testet av Zalto vinglas i Stern

Nerladdning (818.41k)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password