Om Företaget

Vår grund till vinglaset.se ligger i vår passion när det gäller mat och dryck. Under våra besök i vingårdar i Europa under vår tid som vinimportörer upptäckte vi att de mest exklusiva vingårdarna istället för maskintillverkare vinglas hade munblåsta vinglas från Zalto.

2012 tog vi steget som pionjärer att börja sälja vinglasen från Zalto i Sverige och har byggt upp varumärket och det finns i dag en stor skara butiker som säljer Zalto i Sverige och det lilla glasbruket har blivit ett stort sådant med export över hela världen.

Vi har under åren provat åtskilliga vinglas från andra glasbruk och aldrig funnit samma passion och glädje som dessa superlätta och tunna vinglas som inte gör vinglaset till ett störande moment mellan dig och ditt vin. 

2020 sprang vi på Josephinen Hütte av inte mindre än Kurt Josef Zalto som var med och grundade företaget Zalto en gång i tiden och som bär sitt namn efter Kurt Josef's efternamn. Vinglasen är lika tunna och lätta som Zalto men med en modernare formgivning och som enligt vår personliga åsikt lyfter fram vinet på ett väldigt intressant sätt genom att glaset inte har raka linjer på samma sätt.

2021 efter många långa och intressanta samtal med Josephinen Hütte som har sitt säte i Tyskland så är det klart att jag blir exklusiv återförsäljare i Sverige av dessa underbara glas. Josephinen Hütte kan man kalla ett Tysk-Österrikiskt företag då Kurt Josef Zalto gärna inte lämnar sin glashytta i Österrike som nu är en del av Josephinen Hütte och all utbildning sker av Josef Zalto själv när det gäller att skola in rutinerade glasblåsare som har långt erfarenhet i hur man blåser ett glas från Josephinen.

Best Shopping Stockholm HB grundades 2005 och vi arbetade en till en början med vinimport och vinprovning, 2012 började vi sälja vinglas och istället för att importera viner så njuter vi sedan 2014 av att kunna dricka goda viner utan att behöva sälja dom. Vår passion för vin och mat är stor och när man handlar vinglas från vinglaset.se så har man alltid vårt kunnande om det hantverk vi säljer.

Förstsa leveransen av vinglas från Josephinen Hütte till Stockholm 2021


Vår första leverans av vinglas från Josephinen Hütte 2021. Normalt sett är det stora pallar med vinglas men som ett litet
glasbruk har kvantiteten påverkats av Covid-19 som även orsakat det tragiska i att en mycket skicklig glasblåsare från Tjeckien
har gått bort i sviterna av Covid.

Trygg Handel

  • Leverans till DHL Service Point (utlämningsställe)
  • Lager i Sverige
  • Kundtjänst med tips och råd kring Josephinen Hütte

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password