Zalto Burgundy Visa större

Zalto Burgundy

Nyskick

Burgundy glaset från Zalto lyfter upp dina utvecklade viner till nya höjder och passar utmärkt till viner av druvsorter som Pinot Noir men även vita viner.

Mer detaljer

27 Produkter

385,00 kr

Mer information

Burgundy Vinglas

Ett vinglas för Burgundy

Ovan kan du välja att köpa 1-pack, 2 pack alternativt 6-pack. Det blir alltid billigare per vinglas att köpa ett 6-pack.

1-pack 385 kronor per glas

2-pack 379,50 kronor per glas

6-pack 375 kronor per glas

Burgundy kupan får Zalto får utvecklade viner som har en alkoholhalt på över 13 % att lyftas. Vinklarna på vinglaset lyfter fram vinet till förgrunden och passar med bland annat Nebbiolo, Barnera, Pinot Noir smat mogen Chardonnay och Grüner Veltliner som gillar att få mycket syre och känns inbundna i mindre kupor. Det här ett vinglas som får de flesta att hämpa och varför inte prova en riktigt bra Champagne i detta glas och upplev helt nya dofter.

  • Volym 960 ml
  • Höjd 23 cm
  • Kristal (Blyfritt)
  • Munblåst Vinglas
  • Diskmaskin kvalificerad (bör dock diskas mkt försiktigt, vid maskindisk)

DET STORA GLASTESTET

Tidningen "Stern" hade ett stort glastest av vinglas 2009 där Zalto gjorde en stor seger. Juryn bestod av professionella sommelier och glastillverkare/konkurrenter som vi inte våga nämna här men som tillsammans gjorde Zalto till segrare och hela testet kan du läsa här:

Den stora blindtestningen av vinglas (pdf) <--- Klicka här

Broschyr från Zalto (pdf) <--- Klicka här

 

Zalto Burgundy, Fotograf David Lindén, http://svenssonsmakaren.blogspot.se/

Skrivet om Zalto i Sverige:

Zalto Burgundy rymmer 96 cl! Och deras Bordeaux bara 76,5 cl. Underbara att dricka ur, man får ner hela näsan och mer när man luktar! Gillar dem skarpt. Källa:Finewines.se

Petri Kinnunen, Vinambassadören om Zalto: Vin handlar om njutning och vill du likt mig få detta i ett samspel mellan dofter och smak är de munblåsta vinglasen från ZALTO enligt mig de bästa som finns på marknaden idag! Gör som jag och prova dig fram genom sortimentet. Du blir inte besviken!